B              L              O              G              M              A              N

Bibio - Ambivalence Avenue (2009) Fu Manchu - California Crossing (2002) Kraftwerk - Autobahn (1974) Nickelback - All the Right Reasons (2005) Various Artists - Lost Highway (1997) The Doobie Brothers - The Captain and Me (1973) a balladeer - Panama (2006) BLOGMAN random image 115

Wie, hoe en waarom ?

Hallo allemaal !

Dit is een blogquiz met te raden hoezen (albums, singles, 12 inches), binnenhoezen, hoesfragmenten, foto’s van artiesten en eigenlijk alles wat met muziek te maken heeft. All for the love of music !

Het is het vervolg op mijn eerdere blog. Eerder gebruikte plaatjes kun je gewoon op de huidige site terug vinden met de zoekfunctie.

Registreer je bij WordPress, log daarna in en geef een reactie op deze site als je daar zin in hebt. Als je een antwoord weet, geef je die in een reactie. Je allereerste reactie wordt niet direct weergegeven. Nadat je die gegeven hebt, zal ik, Dennes, Jeroen, Pieter of Pipster die moeten modereren en pas dan komt de reactie ook werkelijk zichtbaar op de site. De volgorde blijft echter duidelijk, dus je loopt geen punten mis !

Heb je het juiste antwoord gegeven, dan mag je zelf een hoes plaatsen. Er komt een linkje rechts onder stand tevoorschijn, zodra er ingevuld is, dat je de hoes geraden hebt. Via het linkje kom je bij een formulier dat je in moet vullen en waarin je je nieuwe plaatje up kunt loaden. Kijk wel altijd even of de hoes niet al eerder geplaatst is met behulp van de zoekfunctie.

Om een bericht met een plaatje te maken is er een tussenkomst van mij nodig. Eerst moet ik je Contributor maken. Dit gaat inmiddels automagisch. Als je eenmaal Contributor bent, kun je verder altijd iets posten. Om dat te doen moet je naar het formulier toe gaan. Klik daartoe op de link naar het formulier.

Houd je bij het maken van een post aan de volgende conventie:

Titel: #nummer [Jouw naam op dit blog] en eventueel nog iets hierachter. In het formulier is dit al voor je ingevuld. Vink vervolgens de categorie(n) aan, waar het door jou te plaatsen bestand aan voldoet.

Zoek vervolgens op je hd naar het door jou up te loaden bestand en geef dit het juiste nummer zoals in de titel (bijvoorbeeld 250.jpg). Check wel even via de zoekfunctie op het blog of de hoes niet al eerder geplaatst is (je kunt ook hier kijken. Deze lijst is inmiddels compleet !). Let bij het zoeken wel op titels en artiesten met daarin een ‘ of een – als teken: daarop zoeken lukt niet altijd, omdat er verschillende tekens van bestaan, dus neem die delen van het antwoord om te zoeken, waarin die tekens niet voorkomen. Zorg er zo goed mogelijk voor dat je plaatje 300×300 px groot is. (Een goed en uitgebreid gratis fotobewerkingsprogramma voor Windows kun je vinden op www.gimp.org.)

Je kunt ook je eigen avatar uploaden via de admin. Ga in de admin naar Mijn Profiel. Haal daar je plaatje eerst weg en upload daarna je nieuwe plaatje. (60px x 60px werkt het best.) Bij je profiel kun je ook een website neerzetten. Daar wordt naar gelinkt, als je bij de online bezoekers staat.

Hier kun je alle headers zien.

Wil je nog iets anders kwijt dan kun je me bereiken via het contactformulier hieronder.

Share & enjoy !

Blogman uit Alkmaar

Vragen? Neem dan contact op (hieronder komen details zodra je bericht succesvol verzonden is):