B              L              O              G              M              A              N

INXS - To Look at You (1983) Shaun Cassidy - Room Service (1979) Brand X - Unorthodox Behaviour (1976) La Roux - Sidetracked (2010) Jocelyn Brown - Somebody Else's Guy (1984) Patti Austin - Every Home Should Have One (1981) Heavy Pettin' - Lettin Loose (1983) BLOGMAN random image 125

#15912 [Rokus] Wie?

13 december 2015, 12:53:55 geplaatst door Rokus · 8 Reacties · Geraden door Rick B · Foto

Pattie Boyd - Patricia Anne 'Pattie' Boyd

Pattie Boyd – Patricia Anne ‘Pattie’ Boyd

Tags:

8 reacties tot nog toe ↓

 • 1 Blogman // 13 december 2015 om 13:26:17

  Olijfje?

 • 2 Blogman // 13 december 2015 om 13:26:52

  Of is het Kathleen Brennan?

 • 3 Rick B // 13 december 2015 om 15:56:16

  Pattie Boyd

 • 4 Rokus // 13 december 2015 om 16:31:33

  @3: :cheerleader:

  Pattie Boyd:

  Patricia Anne “Pattie” Boyd (Taunton, Somerset, Engeland, 17 maart 1944) is een voormalig model dat vooral bekend werd door haar huwelijken met ex-Beatle George Harrison en met gitarist Eric Clapton.

  Er zijn meerdere songs die zijn geïnspireerd op Pattie. Harrison schreef voor haar de Beatles-klassieker Something en Clapton schreef zowel Layla als Wonderful Tonight. Clapton zou tijdens hun huwelijkscrisis nog een aantal minder flatteuze songs schrijven over Pattie zoals The Shape You’re In over haar alcohol-verslaving.

  Muze[bewerken]
  Harrison leerde Boyd kennen op de set van de Beatles-film A Hard Day’s Night. Op 21 januari 1966 trouwden zij. Harrisons vriend Eric Clapton werd na een tijdje verliefd op Boyd. Hij verklaarde later dat het liefde op het eerste gezicht was. Om Boyds aandacht te trekken zou Clapton drie maanden een liefdesrelatie aangaan met Boyds zus Paula.

  Tijdens haar huwelijk met Harrison vonden er een aantal amoreuze ontmoetingen met Clapton plaats. Clapton schreef Layla naar aanleiding van een boek dat hij had gelezen waarin de Perzische Layla werd aanbeden door Manjun. Manjun werd tot waanzingheid gedreven door zijn liefde voor de onbereikbare Layla. Dat was precies zoals Clapton zijn liefde voor Boyd beleefde. Nadat Clapton het nummer liet horen aan Paula, Boyds zus, raakte ze overstuur en verliet Clapton. Ze besefte dat het over Pattie ging.

  Boyd was verward door de passionele aanbidding van Clapton. Hoewel ze genoot van de amoreuze ontmoetingen met Clapton voelde ze zich enorm schuldig tegenover Harrison. Toen ze aangaf Clapton niet meer te willen zien en voor Harrison te kiezen ging Clapton zich te buiten aan zijn heroïne-verslaving.

  Tijdens een feest bij zijn manager in 1974 vertelde Clapton aan Harrison dat hij verliefd was op Pattie. Harrison, die in die tijd een spirituele weg bewandelde, zei tegen Clapton dat hij het prima vond en moest doen wat hij niet laten kon. Tevens gaf Harrison aan de toenmalige vriendin van Clapton wel te zien zitten. Boyd was van deze situatie enorm overstuur en vertrok met Harrison huiswaarts.

  Boyd zou snel daarop Harrison verlaten en deel uit gaan maken van het gezelschap waarmee Clapton op tournee ging.

  Ondanks alles bleven Clapton en Harrison vrienden en Harrison gaf tijdens een gesprek bij Clapton thuis aan dan maar van Pattie te scheiden, waarna Clapton aangaf dan maar met haar te moeten gaan trouwen. De scheiding met Harrison werd in 1977 uitgesproken en een jaar later trouwden Boyd en Clapton. Het huwelijk zou voortduren tot 1988 en vele pieken maar vooral dalen kennen, vooral als gevolg van de alcoholverslaving van beiden.

 • 5 Rokus // 13 december 2015 om 16:39:39

  Niet de slechtste nummers ooit geschreven…

 • 6 Rick B // 13 december 2015 om 19:46:26

  Nou Wonderful Tonight hoort toch wel bij de Tien Slechtste Nummers Ooit Geschreven. En dat is inclusief mijn zelfgeschreven vervolg op Rocky van Don Mercedes, getiteld Rocky II.

 • 7 Blogman // 13 december 2015 om 19:51:02

  😀

 • 8 Rokus // 13 december 2015 om 21:57:13

  Harrison schreef voor haar de Beatles-klassieker Something en Clapton schreef zowel Layla.

  :bier:

You must log in om een reactie achter te laten.